Чи може цифрове піаніно звучати як справжній рояль? Це цікаво!

18/08/2013 04:28

 

Чи може цифрове фортепіано звучати як справжній рояль?

 

Це питання звучить на багатьох форумах і обговореннях. Відповідь на нього неоднозначна. Більшість сходиться на тому, що купити цифрове фортепіано для дому більш практично і зручно, але навіть дорогі моделі звучать хоч і дуже навіть природньо, але ....

 

Завжди є істотне "але". Як би там не було, повністю замінити глибину і акустичний деревяний резонанс справжнього рояля цифровий інструмент не зможе.

 

І все ж технології йдуть вперед. Зовсім недавно я випадково натрапив на одне дуже прикольне відео ..  Компанія виробник провела дуже цікавий експеримент. Вирішили зробити професійне та якісне порівняння звучання акустичного рояля і цифрового інструменту в природних умовах. І, що для багатьох професійних музикантів можливо буде несподіванкою, це було цифрове фортепіано від компанії CASIO. Модель Celviano AP-450.

 

 

Компанія Casio у 2012 році вивела на ринок нову лінійку цифрових фортепіано з новим революційним (як вони стверджують) звуковим процесором AiR (Acoustic and intelligent Resonator), який на основі фізичного моделювання дуже природно імітує струнний і педальний резонанс під час гри.

 

 

Більш докладно про цю технологію можна прочитати в іншій статті. Але люди, чесно кажучи, вже не особливо ведуться на всі ці рекламні слова типу революційний, новітній, ексклюзивний, супер-пупер натуральний і в тому роді. Кожен виробник піарить (парить) свої нові розробки будь-якими способами, показуючи нові переваги перед конкурентами і компанія Casio не виняток. Але в цьому разу нова технологія справді вийшла гідною уваги!

 

Отже, в одному великому концертному холі вирішили зіштовхнути лоб в лоб дорогий концертний рояль і цифрове піаніно CASIO Celviano AP-450. Швидше за все, вибрали модель CASIO AP-450 тому,  що воно зібрало в собі всі новітні розробки, які максимально імітують створення та акустичне поширення рояльного звуку і його гармонік. До того ж крім процеccора AiR дане цифрове піаніно володіє спеціально розробленим резонуючим корпусом. У підсумку звук йде не просто з динаміків, як в інших інструментах, а звучить вся конструкція, так як бере безпосередню участь у формуванні звуку. Точно так само, як корпус справжнього рояля.

 

 

   

      Всі ці можливості і надихнули творців даного ролика. У першій частині відео ми бачимо закулісну, технічну сторону процесу приготування, монтаж і налаштування інструментів, установку звукозаписуючого обладнання. Зверніть увагу, що звук цифрового інструменту будуть записувати точно так само, як і акустичного - з мікрофонів. Тобто так, як звучить інструмент в природному середовищі, минаючи всякі там дроти. Бачимо також кілька флеш-інтерв'ю на бусурманській мові :) Але, в даному випадку, не суть важливо про що вони говорять, адже найкраще розповість Його Величність ЗВУК!  І в другій частині відео ми зможемо гідно його оцінити! Дивіться відео і насолоджуйтеся.

 

 

 

P.S. Чоловік, який грає на роялі, дуже схожий на варщика метамфетаміну Гейла Бойтіччера! (фани серіалу "У всі тяжкі" мене зрозуміють:)))

 

 

 

Дивимося відео:

 

 


 

 

Звичайно, на всі 10000% замінити звук акустичного фортепіано неможливо. Але інструмент від компанії Casio, на МІЙ ПОГЛЯД, наблизився до показника максимальної схожості дуже і дуже близько. І це враховуючи те, що ціна даного інструменту (14300 гр) знаходиться на рівні самих недорогих корпусних цифрових фортепіано від компанії Yamaha! Питається, за що, в такому разі, люди платять 20, 30 тисяч гривень? Але питання, швидше, риторичне ..

 

Найближчим часом зроблю детальний огляд нової лінійки Сelviano від Casio, в який входять AP-250, AP-450 і AP-650.

Але купити цифрове піаніно Casio AP-450 в Києві з доставкою додому, чи іншому місті України можна вже зараз в нашому інтернет-магазині IONIKA. Гарантія 2 роки.

 


Якщо у вас вже зараз виникнуть  додаткові запитання стосовно цієї серії цифрових фортепіано - пишіть, не соромтеся!

 

 

 

Залишайте свої коментарі!

 

 

-

Написати коментар

1 Коментар

  • Рейтинг: 0 + -
    оля:
    Добрый день!
    Что вы думаете о casio px 150bk c7???
    спасибо)))
Google .