Яке купити і що таке цифрове ріаніно для дому. Частина 1. Порівнюєм Сasio CDP-120, Yamaha P-35b, Casio CDP-220, Korg SP-170

11/07/2013 03:41

 Яке купити цифрове фортепіано для дому. Частина 1


Отже ..


Ви задумалися над тим, щоб купити цифрове фортепіано. Але що таке цифрове піаніно? Під цими словами я маю на увазі електронні інструменти з 88-клавішною молоточковою повнозваженою клавіатурою - як у справжнього фортепіано. Все інше - компроміс, як би це не називав виробник. Найпростіше цифрове піаніно коштує  на ринку від 3500 гр за б \ у, і від 5000 гр за нові з гарантією. Якщо ви розраховували на менші суми, то варто звернути увагу на 76-клавішні інструменти, вони можуть бути компромісним варіантом, поки не купите справжнє цифрове піаніно. Але про них поговоримо в іншому огляді. Якщо ж говорити про бюджетні цифрові  фортепіано, то відразу скажу, що супер звучання і функцій від них чекати не варто. Це  якщо дивитися з точки зору професіонала.  Відповідно, чим більше ціна, тим більші і можливості, і якість звучання. І саме якість звуку в першу чергу впливає на ціну.  Хоча буває по різному.  Як показує практика, на ціну інструменту може сильно вплинути зовнішній вигляд, наприклад, якщо інструмент вже вбудований в дерев'яний корпус з ніжками, або має можливості синтезатора. Ну і бренд також важливий.

Музичний магазин Іоніка, зі своєї сторони, може порадити ті варіанти, які, на наш субєктивний погляд, заслуговують на увагу.

 

 

У першій частині поговоримо про інструменти вартістю до 800 USD.

У бюджетному секторі, свої електропіано пропонують тільки Casio, Yamaha і Korg. Інструменти цих брендів становлять основну бюджетну четвірку: Це Casio CDP-120, Casio CDP-220, Yamaha P-35B і Korg SP-170S. Загальна риса цих електропіано - підключення тільки однієї педалі, компактність і невелика вага, 11-12 кг. (Тут і далі вказані орієнтовні  роздрібні ціни в USD  на ринку України)

_____________________________

1. Casio CDP-120 (630 USD)

 

 

 

Простий інструмент, у якого немає нічого зайвого. Всього 5 звуків з можливістю накладання та транспозиції. Поліфонія 48 голосів (поліфонія - кількість нот, які одночасно звучать) і наявність USB-підключення. От і всі "фішки" цього інструменту. Цифрове піаніно в самому чистому вигляді, багато хто шукає саме таке.

 

 

2. Yamaha P-35B (5100 гр)

 

 

- цей інструмент, порівняно з Casio CDP-120, має свої плюси і мінуси. Мінуси - поліфонія всього 32 голоси, і відсутність USB. Плюси - більше звуків (10), можливість не тільки накладення але і поділу клавіатури на дві частини. Важливий плюс - наявність метронома. Взагалі, Yamaha P-35B створювався як конкурент для Casio CDP-120. У цілому інструменти досить бюджетні та рівноцінні, і обидва підійдуть для навчання та домашньої гри.

 

 

3. Casio CDP-220 ((760 USD)

 

 

    Дане цифрове фортепіано унікальне тим, що крім функції піаніно, пропонує ще і широкі можливості домашнього навчального синтезатора. 700 звуків, 190 ритмів аккомпаніменту, великий екран, підключення мікрофону і аудіовхід, 6-доріжковий запис - безальтернативний варіант інструменту такого плану в цьому ціновому діапазоні. Інші варіанти знаходяться вже в діапазоні 9-10 тисяч гривень. Тому, якщо хочете отримати багатофункціональне цифрове піаніно за мінімальні гроші - варто задуматися над тим, щоб купити Casio CDP-220.

 

 

4. Korg Sp-170S (770 USD)

          Цифрове піаніно, яке вже стоїть рівнем трохи вище. Не сказати, що якість звуку у нього кардинально краща (трошки все ж краща), але відчувається якість Korg - фірми, яка впринципі  не робить недорогих інструментів, на відміну від Casio і YamahaKorg Sp-170S також можна купити і в білому кольорі, і навіть червоному. Можливо, це найкрасивіше піаніно з четвірки :) Для естетів наш музичний магазин пропонує саме його. Інструмент пропонує 10 звуків і подвійний вихід на навушники. Також варто відзначити, що поліфонія інструменту 60 голосів, що робить його найприйнятнішим варіантом для професіоналів у цьому ціновому діапазоні.

------------------------------

Це ті моделі, які я насмілюся вам порекомендувати в діапазоні до 800 USD. Яка з них оптимальна - вирішувати вам, виходячи з ваших потреб, бюджету та наявності інструментів на складах постачальників. Також варто відзначити, що дерев'яні підставки до цих інструментів продаються окремо, ціна в діапазоні тисячі гривень. Всі цифрові піаніно комплектуються простою  пластиковою педаллю, і якщо для вас вона буде незручна, то можна придбати педаль рояльного типу, коштують такі від 180 гр і вище. Інструменти та додаткові аксесуари вам запропонує музичний магазин Іоніка. :)

 


У другій частині розглянемо кращі цифрові фортепіано в діапазоні 900 - 1200 USD.

Написати коментар

2 Коментарі

  • Рейтинг: -5 + -
    Гена:
    casio или yamaha что бы вы купили себе из тех что в статье?
  • Рейтинг: 4 + -
    Марина:
    Здравствуйте!Я хочу купить цифровое пианино бу,как с вами связаться?Спасибо
Google .